Si të sillemi në rast aksidenti rrugor në Itali Në rast aksidenti, është mirë që të dini detyrat dhe të drejtat tuaja si dhe çfarë duhet të bëni për të marrë kompensimin e duhur. Nëse jeni i përfshirë ose jeni dëshmitar i një aksidenti rrugor me lëndime personash, gjëja e parë që duhet të bëni…

Dekreti i flukseve për vitin 2020 doli sot në  Gazetën Zyrtare. Të shohim në detaje se çfarë parashikon dekreti i Presidentit të Këshillit të Ministrave i datës 7 korrik 2020. Kërkesat do të mund të bëhen me data të shkallëzuara dhe afati përfundimtar është caktuar për në 31 dhjetor 2020. Hyrja në sistem duhet të…

Draft-ligji i Këshillit të Ministrave Italian Lexojmë më poshtë pikat kryesore në lidhje me temën e emigracionit;   Art.1  (Dispozitat në fushën e lejes së qëndrimit dhe kontrollit të kufirit)   Dekretit legjislativ 25 korrik 1998, n.286, i janë bërë modifikimet e mëposhtëme: b) nenit 6, pas pikës 1, i është shtuar si në vijim: “1-bis)…

Rinovimi i pashaportës, si mund të aplikoj? Duke parë kërkesat e shumta të personave që më drejtohen për informacione në lidhje me rinovimin e pashaportës, po përpiqem të jap disa sqarime. Prej kohësh, për rinovimin e pashaportës dhe të kartës së identitetit, të gjithë qytetarët, brenda dhe jashtë Shqiperisë, duhet të prenotojnë takimin nëpërmjet portalit…

1- Cfarë është SPID? SPID është sistemi i njohjes që lejon qytetarët dhe bizneset të përdorin shërbimet online të administratës publike me një identitet unik dixhital. Identiteti SPID përbëhet nga kredencialet (emri i përdoruesit dhe fjalëkalimi) që i lëshohen përdoruesit dhe i lejojnë njohjen në të gjitha shërbimet në internet. Karta e shëndetit ose karta…

U publikuan sot ne Gazzetta Ufficiale sqarimet e shumepritura nga ministrite e interesuara nga procedura e “amnistisë” per te huajt (sanatoria). ⏳ Konfirmohen datat e meparshme per kerkesat qe do te mund te paraqiten nga ora 07:00 e 1 qershorit deri ne oren 22:00 te 15 korrikut 2020. ? Aktualisht, kostoja qe duhet te paguaje punedhenesi per…